SEO

fase 4

SEO kan een grote uitdaging zijn. Maar wees niet bang, we vertellen je de basics die je moet weten voor je website. Oh, en als je het nog niet wist: SEO staat voor search Engine optimization. Engels voor zoekmachine optimalisatie. Laten we Google gaan helpen om jouw website beter te vinden.

Wordt online vindbaar!

  1. Selecteer een pagina
  2. Je ziet rechts in je scherm een paar opties verschijnen. Kies voor ‘seo settings’. 
  3. Vul de titel van de pagina in (bijv. ‘Over Studio Above’)
  4. Vul de meta description in. Deze beschrijving zal in de Google resultaten verschijnen onder de pagina titel. Het is eigenlijk een samenvatting van je websitepagina. Het is belangrijk dat mensen enthousiast worden over de pagina, dan zullen ze sneller op de link klikken. Maar maak de tekst kort en duidelijk. 
  5. Vul de meta keywords in. Keywords definieren waar je pagina over gaat. Dit zijn woorden die mensen intypen in google om jouw website te vinden. Probeer je te verplaatsen in je klant. Waar zal diegene op zoeken om jou te vinden? En bedenk ook dat er op sommige woorden heel veel concurrentie is. Gebruik bijv. Coach Utrecht dan Coaching (algemeen). Anders sneeuw je onder in de massa. Vul ook zeker vaak je bedrijfsnaam in, zodat wanneer mensen zoeken op je bedrijfsnaam ze sowieso bij jou terecht komen. 
  6. Share image: Misschien zal iemand soms je pagina delen op social media, of misschien jij zelf wel. Of in whatsapp. Kies een afbeelding dat zal verschijnen wanneer de link van de pagina wordt gedeeld op social media. 
  7. Bekijk ook deze video: