Setup

fase 1

Ben je er klaar voor? We gaan beginnen. In deze fase leggen we je uit hoe je je account aanmaakt, hoe je je template inlaadt en hoe je de coming soon page live zet. Jij kunt dit. Succes!

Klaar voor de start?

 1. Maak een showit account aan
 2. Maak een domeinnaam aan
 3. Je share key
 4. Importeer je template
 5. Stel je coming soon page in
 6. Link je domein aan showit

Stappen in deze fase:

 1. Ga naar deze link en klik op ‘create your site’, rechtsbovenin.
 2. Registreer voor de gratis proefperiode
 3. Check je mail en volg de instructies van Showit

1. Maak een showit account aan

Als je niet weet wat een domein is, bekijk dan deze video van Showit. Het is als een soort huisadres op het world wide web, genoemd: het internet. En je huis? Dat is je nieuwe website! Die van mij is https://studioabove.nl

Als eerste, koop een domeinnaam. Er zijn verschillende partijen waar je dit kunt doen. Het is handig om dit bij Vimexx te doen. Hier werk ik namelijk veel mee en daardoor kan ik je makkelijker helpen, mocht het nodig zijn. Ze hebben een goede support via chat in het Nederlands. Ook zijn eventueel benodigde instellingen mogelijk bij deze hosting. Als je al een domeinnaam hebt kun je deze stap overslaan. Je hebt geen hosting nodig voor je website, want dit zit bij je showit abonnement inbegrepen.

Over e-mail: Naast je domeinnaam heb je een hosting account nodig voor je mail, als je deze op naam@jouwdomein.nl wilt hebben. Dit kun je ook bij Vimexx doen. Afhankelijk van hoe zwaar jouw mailtjes (inkomend en uitgaand) zijn kun je een pakket kiezen. Heb je weinig zware mails, ontvang je niet veel grote bijlagen en verstuur je deze ook niet? Dan heb je genoeg aan het goedkoopste pakket. Wil je dat er een virus scanner op zit, ga dan voor webhosting plus bij Vimexx. Showit zal je domeinnaam linken aan je website, zodat je je website live kunt krijgen. Je kunt dit simpel aanvragen via de support via chat. Je vind de button rechtsonder wanneer je ingelogd bent op app.showit.co. Zorg dat je wel meld bij showit dat je ook je mail op dit domein hebt staan.

2. Maak een domeinnaam aan

Nadat je het template hebt gekocht in onze webshop, hebben we je een mail gestuurd met een share key. Je hebt deze key nodig om het template te importeren in je Showit account. Het zal lijken op zoiets als dit: 3Dij9dDf93039D.

3. Je share key

 1. Login op je showit account (zorg dat je gebruikt maakt van de browser Google Chrome, anders werkt het programma niet). 
 2. Klik rechtsboven op ‘your designs’ rechtsbovenin. 
 3. Klik op ‘add design to library’
 4. Vul je share key in en klik op ‘enter’. 
 5. Klik op ‘add new’, rechtsonder. 
 6. Klik op het design die net hebt toegevoegd en kies op ‘start with this design’ rechtsonderin. 
 7. Voor de zekerheid: Log uit en refresh je design library. Klik op je account links onderin en klik op ‘logout’.

Als je gebruikt wilt maken van de coming soon page, ga dan naar stap 5. Als je de coming soon page niet wilt publiceren, ga naar fase 2 ‘instellingen’. 
Onthoud dat als je iets wilt publiceren (zoals een coming soon page of je hele website), je een betaald showit account nodig hebt. Dit is niet mogelijk in de proefperiode. Je kunt je proefperiode wel eerder over laten gaan op het betaalde account als je dit wilt. Vraag hulp bij de Support van Showit als je hier niet uit komt. Zij kunnen je hier het beste bij helpen.

4. Importeer je template

Je wil niet dat bezoekers je website zien terwijl deze nog niet af is. Maar je wilt dat Google en je fans je domeinnaam onthouden. Dus stel een coming soon page in! Wees niet bang, we hebben al een coming soon page voor je gemaakt. Het is onderdeel van het template dat je net gekocht hebt. Dit is hoe het werkt: 
 1. Login op je showit account. Als je al een website hebt waar je mee bezig bent, zul je deze gelijk zien.
 2. Aan de linkerkant van je scherm vind je 2 tabs: ‘Site’ en ‘Page’. Kies voor ‘site’. Scroll naar beneden tot je de pagina’s ziet en klik op de pagina ‘coming soon’. De tekst wordt nu blauw. 
 3. 3 puntjes verschijnen nu rechts van de tekst. Klik erop en je ziet een dropdown. Kies ‘set as homepage’. Er verschijnt nu een huisje naast de titel. 
 4. Klik nu op ‘publish’ rechtsbovenin.
 5. Je hebt nu de coming soon page ingesteld als homepage en hem live gezet op een showit url. 

Zo zet je hem live op je eigen domeinnaam:
 1. Stel via Site Settings je domeinnaam in. Lees hier hoe je dit doet.
 2. Vraag nu de hostingpartij waar je je domeinnaam hebt geregistreerd om je domeinnaam te verwijzen naar Showit via DNS settings. Lees hier wat de instellingen zijn. Ga je zelf de dns settings aanpassen, ga dan voorzichtig te werk! Let op: dit kan een paar dagen duren.
 3. Klik op ‘publish’ rechtsbovenin je Showit account!
 4. Je kunt je link nu gebruiken in je mail handtekening en in je social media profielen.

PS:
1. je account moet al omgezet zijn van proefperiode naar betaald account om dit te kunnen doen.
2. Kom je er niet uit met de support van je hosting? Je kunt dit stukje ook aan ons uitbesteden. Lees hier meer. Heb je jouw domeinnaam bij Vimexx geregistreerd? Dan is het goedkoper om het door ons te laten doen dan dat je bij een andere partij zit. Zit je ergens anders? Dan hebben we in ieder geval toegang nodig tot de DNS settings. Bied je hosting dit niet aan? Overweeg dan om je domeinnaam naar Vimexx te verhuizen.

In de volgende fases van deze handleiding leggen we je uit hoe je de inhoud van de coming soon page aanpast. 

5. Stel coming soon page in

Pro Tip!
Wanneer je coming soon page live staat is de rest van je website nog zichtbaar, omdat je deze hebt ingesteld als homepage. Wil je dat de rest van de website nog niet te vinden is via google of andere links? Zorg dan dat je een 404 pagina hebt en dat je alle pagina's op verborgen zet. Hier zie je hoe je dit doet!